When

Thursday 27 Jun 2019    
20:00 CEST - 23:00 CEST

Bookings

Bookings closed

Where

Zelfregiecentrum
Roermondseweg 64, Weert, 6004 AT

Wat is een Satsang? De Betekenis is “Samenzijn in waarheid”.

Het gaat bij deze bijeenkomst om vragen als “Waarom ervaar ik afgescheidenheid en waarom verlang ik naar eenheid? Wat is non-dualiteit/dualiteit? Wie ben ik? Wat heb ik allemaal aangenomen van anderen en wat is van mezelf? Wat is echt en wat is niet echt?”

De bedoeling van deze bijeenkomsten is om helderheid en bewustzijn te krijgen over onze eigen ZIJN, over de eenheid waarvan we deel uit maken, het ego in je hoofd te leren herkennen en om je in verbinding te brengen met je eigen hartsenergie.

Hoe vindt de Satsang plaats nu Carien in Spanje is?

Via livestream met een Skype-verbinding zijn er testen gedaan vanuit Carien’s Satsangruimte in Spanje naar de huiskamer in het Zelfregiecentrum, waar de Sangha*-avonden zullen plaats vinden. En met wat technische aanpassingen, heen-en-weer overleg over beeld en geluid en enkele aankopen, is het nu mogelijk om te starten.

Het team Hartwerkers heet jullie van harte welkom bij Satsang met Carien!
Vanaf donderdag 27 juni (& alle donderdagen in juli en augustus) 19:30 uur kun je in stilte binnen komen, koffie, thee of water drinken en een plekje uitzoeken. Daar kun je, met rustige muziek op de achtergrond, alvast de stilte in jezelf opzoeken.
Om 20.00 uur wordt de verbinding gemaakt met Carien en begint de Satsang.

Het verzoek is om op tijd te zijn. Carien heeft graag, dat als de Satsang is begonnen, er zo min mogelijk onderbrekingen zijn. Dit in verband met de rust en het met de aandacht naar binnen gaan van de deelnemers. Als je niet op tijd mocht zijn is de toegang daardoor helaas niet mogelijk.

Tijdens de Satsang ga je met je aandacht naar binnen en richt je je op je hart. Uit respect voor jezelf en de andere deelnemers wordt er dringend verzocht om tijdens een Satsang geen oogcontact te maken of gesprekken aan te gaan met andere deelnemers. Dit is om het contact met je hartsenergie te versterken.

Vragen voor Carien?
Het stellen van vragen voortkomend uit je eigen ervaringen op je pad naar ISness, geeft Carien de gelegenheid jou te gidsen. En daar zijn de Satsangs natuurlijk ook voor bedoeld.

Satsang-bezoekers in de Ashram zelf kunnen natuurlijk rechtstreeks vragen stellen aan Carien. Bij de rechtstreekse verbinding bij de Sangha-bijeenkomst kan dat ook.
Voor deelnemers die via YouTube de Satsangs met Carien volgen, is er een andere mogelijkheid om hun vragen door te geven: questions@carien.org.

Waar zijn de sangha-avonden?
Zelfregiecentrum
Roermondseweg 64
6004 AT Weert

We zijn enorm blij met de gastvrijheid van het Zelfregiecentrum. We mogen gebruik maken van de Huiskamer en vanuit het team zullen we ervoor zorgen dat er een sfeervolle ruimte ontstaat waar we de Satsangs in stilte kunnen beleven.


Kledingvoorschriften

Bij binnenkomst dienen schoenen uit te worden gedaan. Uit respect draagt men bescheiden kleding. Het liefst geen onthullende of doorschijnende kleding. Bedek je schouders. Korte broeken en T-shirts zijn toegestaan.

Kinderen

Het is niet aan te raden om kinderen mee te nemen naar de Satsang tenzij ze oprecht geïnteresseerd zijn en stil kunnen zijn gedurende de Satsang. Kinderen die werkelijk voelen dat ze hier al bij willen zijn (wat zeldzaams is) kunnen een Satsang bijwonen. Als je besluit om kinderen mee te nemen vragen wij je als ouder(s)/verzorger(s), om de stilte te bewaren, en bovenstaande regels in acht te nemen.

(Foto-)Opnames en Live Broadcast

Tijdens de Satsang worden (foto-)opnames gemaakt. Bij binnenkomst geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen en/of openbaar te maken. Met het beeldmateriaal wordt zorgvuldig omgegaan.

De Satsangs kunnen live worden uitgezonden (o.a. op Facebook en Youtube), dit biedt mensen, die om wat voor reden dan ook, niet in staat zijn om te komen de gelegenheid om de Satsang op afstand te volgen of later terug te kijken.

* = Tegenwoordig wordt in de westerse landen het woord Sangha vaak gebruikt om losjes te verwijzen naar alle boeddhisten, of een groep leken en/of monniken die regelmatig met elkaar contact onderhoudt, te vergelijken met het woord ‘parochie’

Bookings

There are currently no more registrations for this event.