Inleiding en inwijding tot de Ascensie (1)

30-1-2012

*De officiële schrijfwijze is ‘ascentie’, maar dat vind ik zo raar staan dat ik ‘ascensie’ gebruik.

Hoe kom ik bij zoiets als ‘ascensie’?

Sinds dit voorjaar ben ik informatie gaan opzoeken over ‘ascensie’, dit o.a. omdat het woord sinds 2009 steeds bleef terugkomen in mijn geest en ik niet wist wat het was.

Daarna is alles heel snel gegaan: ik begon te lezen en ik kon niet meer ophouden. Er vielen duizenden kwartjes. Heel veel informatie die ik vooral sinds 2008 heb verzameld, maar eigenlijk gedurende mijn hele leven, viel nu op zijn plaats en ik kwam om in de inzichten. Bijkomend verschijnsel: de synchroniciteit is bij deze zoektocht af en toe gewoonweg absurd!

Voorgeschiedenis

Vooral sinds mijn interesse in astrologie – ongeveer sinds 2006 – begon ik meer over gnosis en dergelijke te lezen. Verder begon ik via astrologie een baaierd aan esoterische onderwerpen te onderzoeken en te bestuderen. Een derde bron van informatie waren de video’s waarmee Jules me in aanraking bracht. Die gingen over menselijk contact met buitenaardsen.

In december 2008 zag ik de eerste video van Project Camelot (=een duo dat o.a. voor opheffing van het informatie-taboe op UFO’s/ET’s ijvert door mensen te interviewen en deze filmpjes op internet te zetten) over contact tussen iemand en ET’s; het was het verhaal van een zeer doorgewinterde, gepensioneerde, hooggeplaatste Amerikaanse piloot (uit het leger), John Lear.

Bij de 2e en 3e video van Project Camelot (ik denk die met Bob Dean, ex-legertop) moest ik bijna huilen omdat ik er zoveel in herkende wat ik altijd heb geweten, maar wat ik hier in het leven op aarde bijna nergens kon terugvinden. En zo gaat het nog steeds. Steeds wanneer ik iets lees of zie wat vanaf de Pleiaden, Sirius, of Orion komt, of van waar ook in het heelal, herken ik zaken die ik altijd heb geweten en gevoeld, maar zelden onder woorden heb kunnen brengen.

Het gaat over tijdloze, universele normen&waarden die wij als mens massaal zijn vergeten. Of eigenlijk zijn we ze niet vergeten, maar we hebben gemerkt dat het als ‘gewone mens’ nauwelijks te doen is om deze waarden in de huidige, survival-of-the-fittest-maatschappij toe te passen en dus hebben we ze maar weggedrukt, verguisd en vergald. Althans, zo zie ik het en zo is het mij persoonlijk ook vergaan. De rest van de beschavingen in het heelal (althans, de overgrote meerderheid) leeft echter WEL volgens deze normen en waarden.

Slechts een week na het bekijken van de eerste video-documentaire van Project Camelot (samen met Jules) zag ik m’n eerste echte UFO, nota bene in gezelschap van Jules en mijn vader, zowat de meest sceptische man in het heelal – hij gaat er altijd prat op dat een van zijn doopnamen ‘Thomas’ (De Ongelovige) is. Anyway, bij het zien van die UFO – een oranje, lichtgevende bol, iets wat ik nooit zal vergeten! – stootten Jules en ik elkaar aan: “Wat toevallig!”. Niet dus.

Marieke Das

<<   >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The Carien Foundation - carien.org