Wat is Ascensie?

2-2-2012

Heeeeeel kort door de bocht: transformatie/transmutatie van de aarde, van de mens, van ons zonnestelsel en dus waarschijnlijk van het hele universum .

Men verklaart ascensie ook wel als een shift in dimensies, maar voor mij is dat te abstract want ik snap niet goed wat een dimensie is.

In ieder geval is ascensie ook: grote spirituele vooruitgang en een enorme heropleving van oude, verloren gewaande kennis [zoals Sacrale Geometrie].

Het is de bedoeling dat je wat betreft je ‘spirituele huiswerk’ voor 21 december 2012 zo ver mogelijk komt. Niet alleen leren over ware spiritualiteit, maar vooral ook praktiseren. Dus: ‘Walk your Talk’ en ‘Practise What You Preach’.

Verder houdt ascensie in: het (opzettelijk) degraderen van je ego. We gaan van een ‘ik’- naar een ‘wij’-denken. ‘Ik’ en ego worden steeds minder belangrijk; het gaat om het welvaren van de gemeenschap, de aarde en de mensheid als geheel.

Verder hameren ascensiedeskundigen/lichtwerkers steeds op het belang van ‘denken en beslissingen nemen met je hart’ en niet alleen met je hoofd.

Waar je in spiritueel opzicht bent op het moment van de ascensie – en dat moment komt met rasse schreden nader! – bepaalt waar je uiteindelijk (qua dimensie) terecht komt. Althans, dit zegt men. Maar, dit moet ik er wel bij zeggen, men zegt zoveel. De ene zegt dat het niet je daden zijn maar dat het je persoonlijkheid is die telt, en de andere zegt dat juist wel je daden tellen. Dus niemand weet het precies en vele bronnen spreken elkaar tegen. Enfin, we komen er vanzelf wel achter!

Overigens zijn we er na 21 december 2012 nog lang niet. Er zullen wellicht heel veel mensen zijn die uitleg kunnen gebruiken over de processen die gaande zijn, en – als mijn gezondheid het toelaat – wil ik ze die uitleg graag geven (dit doe ik overigens nu al geregeld). Of ik ga andere dingen doen die moeten gebeuren. Er zal genoeg te doen zijn.

Wat ascensie in ieder geval NIET is, is je lichaam verlaten en als een soort goddelijke wolk ten hemel opstijgen. Heel veel mensen denken dit. Misschien omdat het Engelse ‘ascension’ letterlijk ‘hemelvaart’ betekent. En vroeger ging het bij een ascensie inderdaad als een soort hemelvaart, maar die tijd is voorbij.

Bij de huidige ascensie is het uitdrukkelijk de bedoeling hier op aarde en in je lichaam te blijven. Al zullen er wel mensen zijn die overgaan, maar men zegt dat dit gebeurt ‘omdat hun zielscontract is afgelopen’, ofwel, ze hebben dit voor hun incarnatie zo gepland, en het is dan gewoon hun tijd.

<<   >>

One thought on “Wat is Ascensie?

 • 14 December 2013 at 12:49
  Permalink

  Wat een prachtig blog Marieke heb je gelukkig verschillende malen mogen ontmoeten in 1987. Zelfs toen was je al heel bijzonder en had je al van
  deze prachtige opvattingen. Ik vind het dan ook verschrikkelijk dat je er niet
  meer bent.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The Carien Foundation - carien.org