Carien, de onverwachte liefde

Op het eerste oog zou je nooit verwachten dat het wel degelijk liefde is, wat er voor je staat. Je zou er zo aan voorbij kunnen lopen. Maar als je Carien ontmoet, vergeet je dat nooit meer. De openheid, de liefde, de blijdschap die je voelt, er springt een vonkje over, alsof iets van jezelf wordt aangeraakt wat je al heel lang vergeten was.

Carien heeft geen gemakkelijk leven gehad. Maar ze koos er steeds opnieuw voor om geen slachtoffer te zijn, en de wijsheid in zichzelf te vinden. Ze heeft zelf geen meester gehad, omdat de levensomstandigheden het niet toelieten. In haar zoektocht had ze echter wel graag een meester gewild, om zich gedragen te weten in de grootse kracht van het licht, waarin alles IS. Uiteindelijk was één ontmoeting en een paar woorden genoeg. Een wakker iemand die een spiegel voor haar was, waarin ze zag: dit is liefde en je bent het zelf. En je bent hierin niet alleen. Deze ontmoeting heeft ervoor gezorgd dat ze is gaan staan voor wat ze altijd al ervoer in haar hart. Nu helpt ze zoekers om ook echte liefde te vinden en vrij te worden.

Omdat ze zelf geen meester heeft gehad en geen stroming aanhangt, heeft het echter alles tegen. In de zoektocht naar een leermeester maakt men toch al gauw plaatjes en vormen van hoe een leermeester zou moeten zijn of wat voor leven hij of zij zou moeten hebben gehad. Andere leermeesters hebben soms veel volgelingen, hebben zelf een bekende meester of komen voort uit een lange, soms duizend jaren oude, traditie. Dat geeft een zekere geloofwaardigheid.

Carien heeft niet zo’n historie. Ze is degene die het minst opvalt, die je het minst ziet. Carien staat gewoon naast je. Heel down-to-earth en benaderbaar. Ze heeft het gewone leven geleefd, kinderen opgevoed, gewerkt, kortom: de dagelijkse beslommeringen van het leven. Het is daardoor niet te duiden. Maar je voelt gewoon dat het echte liefde is, ook al had je daarvan misschien heel ander beeld.

Sinds 2020 verblijft ze in Spanje, nabij Alicante. Ze heeft een plek gecreëerd waar mensen die bereid zijn de bijzondere reis naar binnen te maken, voor kortere of langere tijd kunnen verblijven. In haar energie wordt alles versterkt, in haar licht voel je zo een liefde, vreugde en openheid. Je kunt dan jezelf beter waarnemen en de rijkdom in je hart ervaren.

Ze geeft wekelijks Satsangs, die na aanmelding ook live online te volgen zijn. Daarnaast zijn er stilte retraites op locatie in Spanje, waaraan ook online deelgenomen kan worden. In deze retraites worden er meerdere Satsangs per dag gegeven.

Tijdens Satsangs is er gelegenheid om in Carien’s energie te zitten, te kunnen zakken in jezelf en contact te maken wat er echt is. Er kunnen ook vragen gesteld worden, die vaak leiden naar meer stilte, echte verbinding en een besef: de ontdekking dat het antwoord al die tijd al in jezelf aanwezig is geweest. Carien gidst je met alle liefde door alle onduidelijkheden heen naar die plek in je hart.

Je voelt gewoon dat Carien van je houdt, dat het echt is. Dat is wat mensen zoeken, dat is het enige dat men nodig heeft, daarin worden ze zichzelf. Liefde ontluikt alles, de verbinding wordt dan voelbaar. Haar liefde is altijd voelbaar.