Satsang met Carien

Je hebt de nodige cursussen, lezingen en opleidingen gedaan, boeken gelezen, leermeesters gehoord en ervaren, dagelijkse meditaties en oefeningen gepland en toch blijkt het nog zo moeilijk om die staat van bewust-zijn te leven. Na al die jaren ben je nog steeds zoekende naar jezelf of ‘bewust aan het worden’. Waar blijft het licht in jezelf?
Hoe lukt het je om op de werkvloer, thuis, school en andere sociale contexten vanuit je eigen verbinding het contact met anderen aan te gaan? Hoe blijf je daarbij bij jezelf? Hoe kan je zonder jezelf te verliezen of te verloochenen een ander vertellen dat er andere opties zijn, dat je een andere mening/ervaring hebt, onenigheid kunt hebben en kunt lief hebben, zonder dat van de ander af te keuren, te beoordelen of van de tafel te vegen?

Ben jij al klaar voor het vuur in je hart?
Wanneer je in contact komt met het vuur in je hart, is er geen weg meer terug. Om de voelbare liefde, wat als het “ware zelf of het goddelijke” wordt ervaren, heb je voeding nodig. Omdat dit gevoel, deze ervaring in het begin moeilijk is om vast te houden of het weer terug te vinden. Net zoals je bij alle groei in je leven, dit niet in één keer ‘eigen’ hebt gemaakt. Dat geldt voor de groei naar het leven in bewust-zijn ook. Een wekelijkse Satsang is een moment van bezinning, verbinding met het “IS”. Tijdens deze bijeenkomsten word je uitgenodigd om vragen te stellen (die je voelt of ervaart op dat moment in je leven) en ga je in dialoog met Carien.

Carien is al jaren vanuit haar initiatief From the Heart ‘in gesprek met mensen over hun eigen levensvraagstukken, die we allemaal tegen blijken te komen in ons leven’. Vanaf 13 juli 2017 kun je wekelijks op donderdagavond ‘Satsang met Carien’ meemaken. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen. Na het bijwonen van Satsang’s zul je ervaren, dat je meer open wilt staan voor je ware zelf. Om dit gevoel op een diepere laag te verankeren, zijn er mogelijkheden om retraites bij te wonen.


Richtlijnen

Op donderdagen: gaan de deuren om 19:30 open, om 20:00 begint de Satsang.

Het verzoek is om op tijd te zijn. Carien heeft graag, dat als de Satsang is begonnen, er zo min mogelijk onderbrekingen zijn. Dit in verband met de rust en het met de aandacht naar binnen gaan van de deelnemers. Als je niet op tijd mocht zijn is de toegang daardoor helaas niet mogelijk.

Tijdens de Satsang ga je met je aandacht naar binnen en richt je je op je hart. Uit respect voor jezelf en de andere deelnemers wordt er dringend verzocht om tijdens een Satsang geen oogcontact te maken of gesprekken aan te gaan met andere deelnemers. Dit is om het contact met je hartsenergie te versterken.

Kledingvoorschriften

Bij binnenkomst dienen schoenen uit te worden gedaan. Uit respect draagt men bescheiden kleding. Het liefst geen onthullende of doorschijnende kleding. Bedek je schouders. Korte broeken en T-shirts zijn toegestaan.

Kinderen

Het is niet aan te raden om kinderen mee te nemen naar de Satsang tenzij ze oprecht geïnteresseerd zijn en stil kunnen zijn gedurende de Satsang. Kinderen die werkelijk voelen dat ze hier al bij willen zijn (wat zeldzaams is) kunnen een Satsang bijwonen. Als je besluit om kinderen mee te nemen vragen wij je als ouder(s)/verzorger(s), om de stilte te bewaren, en bovenstaande regels in acht te nemen.

(Foto-)Opnames en Live Broadcast

Tijdens de Satsang worden (foto-)opnames gemaakt. Bij binnenkomst geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen en/of openbaar te maken. Met het beeldmateriaal wordt zorgvuldig omgegaan.

De Satsangs kunnen live worden uitgezonden (o.a. op Facebook en Youtube), dit biedt mensen, die om wat voor reden dan ook, niet in staat zijn om te komen de gelegenheid om de Satsang op afstand te volgen of later terug te kijken.

The Carien Foundation - carien.org