Richtlijnen voor Satsang deelname

Deze richtlijnen zijn opgesteld om de stilte, liefde en verbinding te waarborgen bij de deelname aan Satsang met Carien.

Deelnemen aan Satsang

Online

We gebruiken het videobelplatform Zoom om de Satsang online aan te bieden. Als je nog niet bekend bent met Zoom, hebben we handige handleidingen beschikbaar voor zowel computer als telefoon.

Hier zijn enkele belangrijke punten die handig zijn om te weten waneeer je je aanmeldt en deelneemt aan onze online Satsang:

  • Aanmelding en deelnamelink: Binnen 24 uur na je aanmelding ontvang je een link waarmee je kunt deelnemen aan de Satsang. Vanaf 19:30 uur staat de verbinding open, zodat je kunt inbellen. Tijdens het begin van de Satsang vragen we je om je aandacht naar binnen te richten en geen gesprekken aan te gaan met anderen.
  • Microfooninstellingen: Bij het betreden van de Satsang wordt je microfoon automatisch uitgeschakeld. Als je een vraag aan Carien wilt stellen, moet je de microfoon opnieuw inschakelen. Zodra de vraag is gesteld en beantwoord, verzoeken we je vriendelijk om je microfoon weer uit te schakelen. Dit voorkomt echo’s en storende achtergrondgeluiden.
  • We willen je graag vriendelijk verzoeken om gedurende de hele Satsang duidelijk in beeld te zijn. Dit draagt bij aan een gevoel van verbondenheid.

Deelnemen op locatie

Naast de online optie is het natuurlijk ook mogelijk om de Satsang live bij te wonen in Spanje. Het adres kun je vinden op onze contact pagina.

Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom om plaats te nemen in de Satsang-ruimte.

Om respect te tonen voor zowel jezelf als de andere deelnemers, vragen we je vriendelijk om tijdens de Satsang geen (oog)contact te maken met andere deelnemers. Dit helpt bij het versterken van de verbinding met jezelf en Carien.

Vragen stellen

Tijdens de Satsang is er ruimte om vragen te stellen. Als je een vraag hebt, kun je dit kenbaar maken door je hand op te steken.

Heb je vóór aanvang van de Satsang al een vraag? Dan kun je deze ook mailen naar questions@carien.org. De vraag wordt van tevoren uitgeprint.

Kledingvoorschriften

We vragen om gepaste kleding te dragen net zoals men draagt bij het bezoeken van een kerk of tempel. Dit houdt in dat de schouders  en knieën bedekt zijn en dat er geen onthullende of doorschijnende kleding gedragen wordt. Korte broeken en T-shirts zijn toegestaan. Schouders en knieën kunnen bedekt worden door middel van een omslag doek of dekentje.

Kinderen

We raden het niet aan om kinderen mee te nemen naar de Satsang, tenzij ze oprecht geïnteresseerd zijn en stil kunnen zijn. Kinderen die echt het verlangen hebben om deel te nemen, mogen aanwezig zijn. Als je besluit om kinderen mee te nemen, vragen we de ouders/verzorgers om de stilte te bewaren.

Filmopnamen

Tijdens de Satsangs worden filmopnamen gemaakt. De Satsangs kunnen geheel of gedeeltelijk worden uitgezonden op onze YouTube, Facebook– en Instagram-pagina’s. Natuurlijk wordt er met het beeldmateriaal zorgvuldig omgegaan. Als je een Satsang niet hebt kunnen bijwonen maar toch graag wilt terugkijken, kun je een e-mail sturen naar team@carien.org om hiernaar te informeren.

Donaties

Carien biedt de Satsangs kosteloos aan voor iedereen die de reis naar binnen wilt maken, want “Hoe kun je nou laten betalen voor iets wat je al bent?” Een vrijwillige donatie uit dankbaarheid wordt echter zeer gewaardeerd. Bezoek hiervoor onze donatie pagina.

Satsangs kunnen zowel in het Nederlands als het Engels gegeven worden.

Disclaimer

Satsangs en retraites zijn geen vervanging of alternatief voor psychische hulp, therapie of andere vormen van gezondheidszorg.

Mocht je vragen hebben over deze richtlijnen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail: team@carien.org.